Open Energiedag 2023 | Zie zelf hoe zonnepanelen gemaakt worden

Open dag bij Elsun: Unieke kans om met eigen ogen te zien hoe een zonnepaneel in elkaar zit en wat er allemaal bij dit fascinerende stukje techniek komt kijken.

Deze zaterdag, 16 september, is er een kans om te zien hoe Nederlandse zonnepanelen worden gemaakt. Het gehele productieproces zal te zien zijn en als je aansluit bij een rondleiding zal er in detail uitgelegd worden hoe het allemaal in zijn werk gaat. Een unieke kans om met eigen ogen te zien hoe een zonnepaneel in elkaar zit en wat er allemaal bij dit fascinerende stukje techniek komt kijken.

Wij verkopen Elsun GB Premium zonnepanelen en die worden gemaakt bij Elsun in Roden. In het kader van Open Energiedag 2023 is daar zaterdag een open dag. Klik hier voor meer informatie. Er zal ook een rijdende koffiebar met lekkere koffie en verse wafels aanwezig zijn, als je nog een excuus nodig had om te komen. De open dag begint om 10 uur en zal tot 15 uur doorgaan.

Van de website van Elsun:

Komende zaterdag (16 september) is er een open dag bij de zonnepanelenfabriek van Elsun in het kader van de Open Energiedag en The Elsun Experience. We hebben een rijdende koffiebar geregeld voor heerlijke koffie en wafels (PeppieKoffie).

Op de open dag kun je het gehele productieproces van het Elsun zonnepaneel (de Elsun GB Premium) op de voet volgen. Vanaf het begin met robots die de glasplaten oppakken en klaarleggen, naar de stringer die de zonnecellen aan elkaar soldeert, tot het lamineren en uitgebreid controleren van elk individueel zonnepaneel. Elk half uur begint er een rondleiding waar je je bij aan kunt aansluiten.

Er zal ook een rijdende steiger met elektrische lift te zien zijn; een dergelijke steiger wordt regelmatig gebruikt bij het installeren van de zonnepanelen op daken. Zo kan er veilig gewerkt worden op hoogte.

Wij zullen namens NZON ook aanwezig zijn op de open dag. Wellicht tot zaterdag!

Adres: 
2e Energieweg 5
9301 LL Roden

Delen:

Meer Lezen

Kies voor kwaliteit en lange termijn opbrengst

BEGIN MET BESPAREN