nederlandse-zonnepanelen-productieproces1

Worden jullie panelen in Nederland gemaakt?

Onze naam zegt het al: wij verkopen Nederlandse zonnepanelen. Maar wat betekent dit? Er zijn een aantal panelen die als Nederlandse panelen worden verkocht, die toch uit een fabriek in China komen. Onze Elsun GB Premiums rollen van een echte Nederlandse productielijn voor zonnepanelen in Roden, Drenthe. 

We krijgen vaak sceptische reacties, maar het is echt mogelijk om in Nederland een zonnepaneel te maken. Niet alle zonnepanelen komen uit China! Bovendien is Elsun niet de eerste maar zeker ook niet de laatste die in eigen land zonnepanelen maakt. 

Het is dus mogelijk, maar waarom zou je het doen? De voordelen van een lokale productie zijn helder: 

  • Nederlandse fabrikant die de garanties biedt; 
  • Nederlands aanspreekpunt; 
  • Herkomst en kwaliteit van de grondstoffen zijn transparant; 
  • Goede arbeidsomstandigheden voor alle werknemers;
  • Premium zonnepaneel met lange en uitstekende garanties.

Hierboven zie je iets van het productieproces. In de loop van het hele proces wordt elk paneel viervoudig getest en als de laatste testen goed doorstaan worden komt er uiteindelijk een sticker op met het correcte aantal Wattpiek (Wp). Zo kan Elsun garanderen dat elk paneel ook daadwerkelijk de beloofde 310 Wp oplevert. Wij houden van dit soort zekerheden. Geen mooie praatjes, maar gewoon een goed product dat uitvoerig is getest. 

Heeft u vragen over het Elsun zonnepaneel, dan horen wij dat natuurlijk graag. Geen vraag is ons te gek, we geloven in transparantie. Elsun houdt ook rondleidingen in de fabriek, dus mocht u daar in geïnteresseerd zijn dan kunt u zich opgeven. We zullen daar dan contact over opnemen met Elsun. De eerstvolgende rondleiding is in het najaar (2023).

NZON biedt op dit moment alleen Elsun GB Premiums aan, maar we overwegen ook om Solarge zonnepanelen aan te bieden voor specifieke situaties. Solarge is bezig om Nederlandse productie op te starten en zij maken een kunststof paneel dat veel lichter is dan een traditioneel paneel. Op deze manier kun je panelen installeren op daken waar normaal gesproken geen zonnepanelen op gelegd mochten worden, doordat de constructie niet voldoende was om het gewicht te dragen.

Delen:

Meer Lezen

Kies voor kwaliteit en lange termijn opbrengst

BEGIN MET BESPAREN