Vanuit Groningen de wereld een klein beetje veranderen

Wie zijn we,
waar staan we voor
& wat doen we?

Wie zijn we?

Achter NederlandseZonnepanelen.nl, of NZON zoals we het in afgekorte vorm noemen, zit een klein team bestaande uit Jelmer de Jong & Jakob Jan Dijksterhuis. In 2022 zijn wij begonnen met NZON om specifiek zonnepanelen te verkopen die in Nederland geproduceerd zijn. Met een echt Nederlands zonnepaneel weten we precies waar elk onderdeel vandaan komt. Elk onderdeel in de Elsun zonnepanelen (Elsun GB Premium) heeft een verantwoorde herkomst en is zoveel mogelijk in Europa aangekocht. 

Jakob Jan leidt naast NederlandseZonnepanelen.nl ook de productie van de zonnepanelen van Elsun en is daardoor als geen ander op te hoogte van het productieproces van de panelen. Tevens weet hij precies waar elk onderdeel vandaan komt. Zo kunnen we via NZON met een gerust hart deze zonnepanelen verkopen. 

De technologie om de energie van de zon om te zetten naar bruikbare eleKtriciteit bestaat, is beschikbaar en is nu in te zetten. Waarom langer wachten?

We zijn er allebei van overtuigd dat de transitie naar duurzame energie noodzakelijk en mogelijk is. Een deel van de oplossing ligt op het gebied van zonne-energie. De technologie om de energie van de zon om te zetten naar bruikbare elektriciteit bestaat, is beschikbaar en is nu in te zetten. Waarom langer wachten? Nederland is bezig aan een enorme groei aan PV installaties en wij willen de komende jaren ons steentje bijdragen aan deze groei, zodat zonne-energie straks verantwoordelijk is voor een flink deel van de energieproductie in ons land.

NederlandseZonnepanelen.nl (NZON) werkt samen met installateurs om onze Nederlandse zonnepanelen op de daken te leggen. Voorlopig (2024) doen we dit alleen in de 3 Noordelijke provincies. 

Waar staan we voor?

De staat en de toekomst van onze aarde gaat ons allen aan, daarom willen we onze tijd besteden aan een product die een verschil kan maken. Onze fascinatie met de technologie achter zonnestroom zorgde ervoor dat een zonnepaneel voor de hand lag als zo’n product. Het principe van een zonnepaneel is simpel: gebruik de schier oneindige kracht van de zon om gratis energie op te wekken. Uiteraard is er eerst een investering nodig, maar deze kan binnen een aantal jaren terugverdiend worden, waarna een zeer lange periode volgt waarbij je gratis energie opwekt. 

Het voordeel is drievoudig: 1) je betaalt minder maandelijkse kosten voor energieverbruik, 2) je wekt energie op zonder CO2 uitstoot of andere nadelige gevolgen, 3) je wordt veel minder gevoelig voor exploderende energiekosten en hoge inflatie.

Belangrijke concepten en waarden zijn voor ons:

Duurzame waarde creeëren voor onze klanten

Het helpen van consumenten om zelf energie op te wekken en dat op een manier waar ze financieel wat aan hebben. Na de terugverdientijd resten er nog 20 of meer jaren waarbij er gratis energie opgewekt kan worden. De maandelijkse kosten van de consument worden blijvend naar beneden gebracht, ongeacht stijgende energieprijzen of inflatie.

verantwoorde sourcing

Een product verkopen met een verantwoorde afkomst. Doordat we zelf ook meewerken aan het produceren van deze zonnepanelen, weten we precies waar elk onderdeel vandaan komt en kunnen we daar ook keuzes in maken. Daarnaast zorgt de duurzame, lokale productie voor minder CO2 uitstoot, zowel door het energiezuinige productieproces, als de veel kortere afstanden die onderdelen en modules hoeven te overbruggen. Dit scheelt brandstof en uitstoot. Ook weten we zo zeker dat er geen slavenarbeid gebruikt is bij de productie van de zonnepanelen.

Energietransitie

Meehelpen met de energietransitie, zodat we als land blijvend op een andere manier onze energie kunnen opwekken op een manier die niet schadelijk is voor het milieu. We beginnen met zonnepanelen, maar we kunnen daar later zaken als opslag (batterijen) en andere systemen aan toevoegen. Wat maar nodig is.

Eerlijk & transparant

Op een eerlijke, transparante manier zakendoen. Onze klanten moeten op ons kunnen vertrouwen. We zullen altijd proberen onze afspraken na te komen. Heldere communicatie staat aan de basis en dat betekent onder andere dat we veel informatie willen aanbieden.

Vriendelijkheid & Plezier

Altijd vriendelijk en met plezier te werk gaan. Hier begint het eigenlijk allemaal mee. We willen elkaar en onze klanten met respect behandelen. Een vriendelijke benadering is voor ons een vereiste.

Wat doen we?

We proberen de wereld stap voor stap een klein beetje te veranderen. Elke zonnepaneel installatie zorgt voor 25+ jaar duurzame energie. De duurzaamheid van de installatie is de essentie van zonne-energie. De gratis energie die de zon ons schenkt is de basis. Door de prachtige technologie die verwerkt is in een zonnepaneel kunnen we deze gratis energie op een zeer langdurige wijze gebruiken. 

Wat wij doen, is het verzorgen van zonnestroom-systemen voor huiseigenaren, waarbij we lokaal geproduceerde (Nederlandse) zonnepanelen plaatsen. Je kan via onze website gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen, specifiek voor jouw huis of schuur. 

Wat wij doen, is het verzorgen van zonnestroom-systemen voor huiseigenaren, waarbij we lokaal geproduceerde (Nederlandse) zonnepanelen plaatsen.

De offerte die we voor je opmaken bevat veel informatie. De belangrijkste zaken in de offerte: 1) kosten van het gehele systeem, ex. BTW., 2) terugverdientijd in jaren, 3) hoeveelheid opgewekte stroom en hoe dat in verhouding staat tot je eigen jaarlijkse verbruik, 4) schatting van de besparing per jaar, 5) schatting van de besparing over de gehele levensduur van het systeem, 6) legplan van de zonnepanelen: hoe komen de panelen op je dak te liggen? 7) specificaties van de voorgestelde modules (zonnepanelen en omvormers), en last but not least, 8) voordelen voor het milieu.

Belangrijk om te weten is dat de geschatte hoeveelheid opgewekte stroom precies berekend wordt aan de hand van de positie van de panelen ten op zichte van de zon en rekening houdend met eventuele schaduwbronnen. Dit wordt allemaal meegenomen in de uiteindelijke schatting.

Na het ontvangen van je offerte kun je hierop reageren en kunnen wij eventueel nog wijzigingen aanbrengen in het legplan en de prijs opnieuw berekenen. Accepteer je de offerte, dan vragen we om een aanbetaling voor bestellingen vanaf 20 zonnepanelen. (Voor kleinere bestellingen vragen we geen aanbetaling.) Daarna treffen wij de voorbereidingen om je zonnestroom-systeem te installeren en plannen we in overleg een datum van installatie in.