“Ik ben vóór en tegen afbouw salderingsregeling”

Jakob Jan Dijksterhuis legt uit waarom hij zowel voor als tegen afbouw salderingsregeling is en geeft een derde mogelijkheid.

Jakob Jan Dijksterhuis van Elsun en Nederlandse Zonnepanelen schreef een post op Linkedin waar hij de complexiteit van het vraagstuk “afbouw salderingsregeling” blootlegt, maar ook gelijk een mogelijke oplossing aandraagt. 

“Rob Jetten en Holland Solar, als fabrikant van Elsun B.V. in NL geproduceerde zonnepanelen en als woningeigenaar met zonnepanelen ben ik vóór afschaffing van de salderingsregeling o.a. omdat het financiële voordeel van mensen die al jaren zonnepanelen hebben, door gebruik te maken van het NET als buffer, extreem groot is. Aan de andere kant ben ik tégen afschaffing van de salderingsregeling… degene die nog geen zonnepanelen heeft kunnen of willen aanschaffen, om verschillende redenen, worden bij afschaffing van deze regeling nog minder gestimuleerd om te investeren.

Een mogelijke oplossing is de data te gebruiken die voorhanden is.
Een saldering van X jaar per aansluiting ingaande vanaf het 1e moment dat er teruggeleverd wordt. Technisch gezien is deze datum vast te stellen door alle slimme meters uit te lezen en/of de Netbeheerders de data te vragen (tot 24 maanden terug) en de 1e datum van teruglevering te koppelen aan het meternummer. (aansluitingen met een oude meter kunnen nog iets langer gebruik maken)

Ook is de BTW teruggave van de ACCU / THUIS BATTERIJ te ingewikkeld / te complex om toe te passen of aan te vragen voor een normaal mens. Om de energietransitie te blijven promoten pleit ik ervoor om de BTW af te schaffen voor de aankoop en installatie van een ACCU geplaatst op een pand met woonfunctie. Dit is gelijk aan de huidige BTW regeling van zonnepanelen.

#energytransition
#salderen
#salderingsregeling”

Delen:

Meer Lezen

Kies voor kwaliteit en lange termijn opbrengst

BEGIN MET BESPAREN