Nog altijd de toekomst

Zonnepanelen

Zonnestroom is duurzaam

Zonnestroom is één van de duurzaamste manieren om stroom op te wekken. De komende jaren zullen we alleen maar meer elektriciteit nodig hebben, dus zonnestroom is geen overbodige luxe, maar pure noodzaak.

Met zonnestroom bespaar je

Door zonnestroom direct (of later met batterij) te gebruiken bespaar je direct op energiekosten. Wel of geen salderen — het permanent verlagen van jouw energiekosten blijft altijd mogelijk.

Zonnestroom is de toekomst

De komende decennia zal onze elektriciteitsvraag toenemen, ook omdat we langzaam van het gas af zullen stappen. Doe mee aan deze revolutie met je eigen energiecentrale op je dak.

Zonnepanelen voor jouw situatie

Elke woning, huishouden of bedrijf is weer anders, met andere wensen en behoeften. We maken graag een persoonlijk plan voor jou dat hierbij aansluit.

Jouw zonnestroom-systeem

Ultra-high performance zonnepanelen

Onze LONGi zonnepanelen zijn de allernieuwste generatie, full-black panelen met maar liefst 465 wp per paneel. Een Nederlands alternatief is altijd mogelijk: Elsun GB Premiums van 315 wp per paneel.

Micro-omvormers van APsystems

Deze kleine apparaatjes worden gelijk onder de panelen gemonteerd en bieden vele voordelen ten opzichte van een traditionele stringomvormer: o.a. optimalisatie en monitoring per paneel, modulair systeem, zeer lange levensduur, zeer veilig.

Goede garanties

Garanties zijn essentieel voor een product dat 25 jaar op je dak moet blijven functioneren. Op beide soorten zonnepanelen zit 25 jaar product- en vermogensgarantie. De uitbreiding op de micro-omvormers is 20 jaar.

Nederlandse onderconstructie

Enkel de allerbeste materialen op jouw dak. Wij gebruiken Van der Valk Solar voor schuine daken en Betonfabriek liggers voor platte daken. Allebei in Nederland gefabriceerd en van topkwaliteit, voor een strak en duurzaam resultaat.

Installatie in één dag

Jouw zonnestroom-systeem wordt in één dag volledig geïnstalleerd, inclusief aansluiting op de meterkast en werkend opgeleverd. Het kabeltraject wordt in overleg met jou door de installateur vastgesteld en uitgevoerd. Je meterkast wordt vooraf vrijblijvend beoordeeld.

Combineer met thuisbatterij

Jouw systeem kan eenvoudig worden aangevuld met een thuisbatterij met veel mogelijkheden, waaronder noodstroom voor volledige woning en zonnestroom-opwek tijdens stroomuitval. Flexibel en modulair batterij-systeem. Kan binnen of buiten geplaatst worden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Wat is jouw huidige energieverbruik? En wat zijn je plannen voor de toekomst? Raadpleeg je laatste energierekening, maar neem ook mee wat je van plan bent in de toekomst: warmtepomp? boiler? laadpaal? 

6 stuks

8 stuks

10 stuks

12 stuks

16 stuks

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Dit hangt van meerdere zaken af. In ons aanvraagformulier staan een paar vragen en op basis van de antwoorden werken wij één of meerdere legplannen uit in het voorstel. 

Zoals de situatie nu is, met de naderende afschaffing van de salderingsregeling en waarschijnlijk lage terugleververgoedingen, raden wij niet aan om een grote overcapaciteit op je dak te installeren.

Mocht je in de nabije toekomst plannen hebben om een warmtepomp of laadpaal te installeren, of zijn er andere redenen waardoor je stroomverbruik sterk zal toenemen, dan raden wij aan om wel meteen meer panelen te leggen om aan die toekomstige behoefte te voorzien. Het is een stuk goedkoper om een aantal panelen extra te installeren, ten opzichte van op een later moment panelen bij te leggen. 

De combinatie met een vrij grote thuisbatterij (>10kWh) zou ook een reden kunnen zijn om flink meer zonnepanelen te leggen, omdat je dan kan handelen op de energiemarkt met die goedkope zonnestroom.

Het zou kunnen dat je specifieke wensen of vragen hebt hierover. Die mag je vermelden in het tekstvak in het formulier. Wij nemen dat mee in onze overwegingen. 

Wij kiezen onze merken en producten zeer zorgvuldig.

Zonnepanelen: Elsun (NL) en LONGi Solar (Top).

Micro-omvormers: APsystems. Uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid, ontworpen voor volledige levensduur van zonnepanelen.

Onderconstructie: Van der Valk (NL) en Betonfabriek (NL). We gebruiken de eerste voor schuine daken en de tweede voor platte daken en grondopstellingen. Allebei van uitmuntende kwaliteit en efficiënt in installatie.

Bij zonnepanelen kun je grofweg kiezen voor string- of micro-omvormers. Wij zijn er van overtuigd dat micro-omvormers voor particuliere installaties vrijwel altijd de beste optie zijn. Hier zijn minimaal 6 redenen voor:

  1. Elk zonnepaneel wordt afzonderlijk geoptimaliseerd zodat schaduwinval zo weinig mogelijk impact heeft.
  2. Elk zonnepaneel wordt gemonitord. Het is meteen duidelijk als er iets aan de hand is 1 paneel en ook waar dit paneel zich bevindt, als je bij installatie een correct schema hebt gemaakt met de stickers op de micro’s.
  3. Je hebt niet te maken met hoge spanningen, omdat bij elk paneel de opgewekte spanning meteen omgezet wordt naar de normale netspanning.
  4. Micro’s zijn ontworpen om de gehele looptijd van de zonnepanelen mee te gaan, in tegenstelling tot een gewone stringomvormer die doorgaans slechts 10 jaar meegaat.
  5. Zeer hoog gebruiksgemak. De installatie is een plug & play systeem waar vrijwel niets verkeerd kan gaan.
  6. Is er één micro-omvormer of paneel defect? De rest van het systeem draait probleemloos door.

We installeren de zonnepanelen standaard met APsystems DS3-L micro-omvormers in combinatie met een ECU-R van APsystems. Dit is een monitoringskastje en die wordt volledig voorgeprogrammeerd, ingesteld en aangesloten op de dag van installatie. 

Wij sturen je de login-gegevens zodat je op het platform van APsystems de opbrengst en werking van je zonnepanelen in de gaten kunt houden. Elk zonnepaneel kan afzonderlijk worden gemonitord en gecheckt, maar je kunt ook de totaalopbrengsten van de hele set bekijken.

Jazeker! Dit kan gelukkig erg gemakkelijk en is ook één van de redenen dat we APsystems aanbieden. Zij bieden namelijk naast micro-omvormers ook een uitstekemde omvormer met zeer uitgebreide functionaliteit aan die gebruikt kan worden in combinatie met een batterij-unit. De thuisbatterij wordt toegevoegd aan hetzelfde monitoringssysteem als de zonnepanelen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een thuisbatterij, dan kunnen we die tegelijk installeren met de zonnepanelen. Op een later moment kan natuurlijk ook. 

Voor veel meer informatie verwijzen we je graag naar onze thuisbatterij infopagina. Daar staat ook een aanvraagformulier op, zodat je meteen een voorstel aan kunt vragen, indien gewenst. In het aanvraagformulier onderaan de huidige pagina kun je ook aangeven dat je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een thuisbatterij.

De Elsun GB Premium zonnepanelen rollen van een productielijn in Roden, Drenthe, en worden dus echt in Nederland gemaakt. Zover wij nu weten is dit het enige “normale” paneel dat nog in Nederland gemaakt wordt. Er zijn nog een paar andere Nederlandse fabrikanten, maar die maken o.a. lichtgewicht panelen voor daken met weinig draagkracht.

Kijk op de website van Elsun voor meer informatie.

Wij vragen om een foto van jouw groepenkast en op basis daarvan beoordelen we geheel vrijblijvend of je groepenkast geschikt is om zonnepanelen op aan te sluiten. 

Mocht de groepenkast niet meteen geschikt zijn, dan stellen wij een plan van actie voor. Soms is het nodig om de gehele groepenkast te vervangen, maar dat hoeft niet altijd. We geven wel altijd een eerlijk en vrijblijvend advies.

    • LONGi Full Black – Hi-MO X6 Max Artist – LR7-54HTB 450~470M – datasheet
    • APsystems DS3-L en connectorkabel – datasheet
    • APsystems ECU monitoring – dataheet
    • BetonFabriek Zonnepanelensteun – datasheet
    • Elsun GB Premium – datasheet
    • ValkAce onderconstructie – datasheet

Voorstel zonnepanelen aanvragen

Elke woning, huishouden of bedrijf is weer anders, met andere wensen en behoeften. We maken graag een persoonlijk plan voor jou dat hierbij aansluit.