FAQ

Veelgestelde vragen

Deze vraag krijgen we vaak, dus daarom gaan we die als eerste beantwoorden: Ja! onze zonnepanelen zijn daadwerkelijk in Nederland gemaakt. Ze worden in Roden, Drenthe geproduceerd, in de fabriekshal van Elsun, een Nederlandse zonnepanelen fabrikant.

Het volledige productieproces vindt plaats in Nederland en de herkomst van de gebruikte grondstoffen en onderdelen ligt zoveel mogelijk in Europa. 

Voor de volledige specificaties van ons Nederlandse zonnepaneel verwijzen we je graag naar ons overzicht.

In het kort: Elsun GB Premium zonnepaneel met 310 wattpiek. Afmetingen: 1625 x 989 x 35 mm. Gewicht: 15,6 kg.

Bij NederlandseZonnepanelen.nl kun je zonnepanelen bestellen door de persoonlijke offerte goed te keuren.

Bestel je een compleet zonnepanelen systeem, dan hoef je slechts € 1000,- van het totaalbedrag als aanbetaling over te maken. Wij gaan ondertussen aan de slag met jouw bestelling en plannen we met je een datum in voor de installatie. We gaan beginnen met installeren in Q4 van 2022.

Ga je akkoord met de aangeboden offerte? Dan kun je de offerte ondertekenen en de aanbetaling overmaken. Hierna gaan we de voorbereidingen treffen en je installatie inplannen. We houden circa 3 maanden vanaf de acceptatie van de offerte aan, maar doen ons best de installatie eerder te laten plaatsvinden.

Hoeveel je kunt besparen per jaar met zonnepanelen hangt van een aantal zaken af: hoeveel zonnepanelen ga je aanschaffen? Hoeveel vermogen leveren de zonnepanelen? Hoe liggen de zonnepanelen ten opzichte van de zon? Hoeveel betaal je voor elektriciteit bij je huidige energieleverancier? Zo zijn er nog andere factoren te bedenken die ook invloed hebben, daarom rekenen we met gemiddelden.

We volgen het rekenvoorbeeld van de consumentenbond om een onafhankelijk beeld te geven.

Stel je verbruik per jaar is 3500 kWh. Leg je dan voor ongeveer 3500 / 0,9 = 3900 Wp aan zonnepanelen op je dak, wat overeenkomt met 13 (eigenlijk 12,5, maar je kan geen half paneel kopen) Elsun GB Premium panelen met een vermogen van 310 Wp, dan kun je bijna alles gebruiken en salderen. Op deze manier zou je ongeveer €840 per jaar besparen aan elektriciteitskosten. Als we de aanschafprijs van Nederlandse zonnepanelen in het rekenvoorbeeld verwerken, dan verdien je je investering in circa 7 jaar terug. 

In het rekenvoorbeeld van de consumentenbond werd gerekend met de elektriciteitsprijs van zomer 2021, te weten €0,24 per kWh. Inmiddels (11 oktober 2022) is de gemiddelde elektriciteitsprijs maar liefst €0,895 per kWh. Als je deze actuele prijs meeneemt in de berekening is de besparing per jaar veel groter. 3500 kWh x €0,895 per kWh = €3132,5. Met deze besparing per jaar heb je de zonnepanelen binnen 2,2 jaar terugverdiend! Wel komt er vanaf 1 januari 2023 een prijsplafond van €0,40 per kWh voor de eerste 2900 kWh die je in een jaar verbruikt. Dan veranderen de berekeningen en resultaten weer en wordt de berekening ingewikkelder. We kijken hier graag met je naar voor jouw situatie.

Er is nooit een beter moment geweest om Nederlandse zonnepanelen aan te schaffen dan nu.

Garanties zijn belangrijk bij een grote aanschaf zoals zonnepanelen. Er zijn twee garanties van belang bij zonnepanelen: productgarantie en opbrengstgarantie. Daarnaast is er nog een garantiebepaling voor de installatie.

De zonnepanelen van Elsun hebben allen een productgarantie van 25 jaar. Dit betekent dat het product onder normale omstandigheden minimaal 25 jaar moet functioneren.

De opbrengstgarantie van Elsun zonnepanelen is iets ingewikkelder: ze garanderen dat de panelen na 25 jaar nog ministens 92,5% van het originele vermogen leveren. Met een dergelijke opbrengstgarantie kun je plannen maken voor de toekomst.

Omdat de fabrikant in Nederland zelf zit, is het inlossen van garanties een vanzelfsprekendheid. We hebben niet te maken met een partner aan de andere kant van de wereld, maar een die om de hoek zit. 

Het wordt binnenkort mogelijk om het productieproces bij Elsun zelf te bekijken. Zij noemen dit “The Elsun Experience.” Tot die tijd moeten we genoegen nemen met een filmpje.

Elsun zonnepanelen worden tijdens het productieproces individueel, dus elk paneel, maar liefst viervoudig getest, om de kwaliteit van elk paneel te waarborgen.

Hiermee is ook de opbrengst van het paneel gewaarborgd: de 310 Wp wordt ook echt gehaald bij de test. Dit is, naar onze ervaring, bij andere merken zonnepanelen niet altijd het geval. 

Elsun zonnepanelen zijn ook naar een onderzoeksinstituut gestuurd om zeer uitvoerige testen te ondergaan die jarenlange blootstelling aan hitte, koude en andere omstandigheden simuleren. Gebaseerd op de resultaten uit deze onderzoeken biedt Elsun een productgarantie van 25 jaar en een uitzonderlijke opbrengstgarantie van 92,5% vermogen na 25 jaar.